T�na on: kolmapäev, 08.05.2024, kell on 03:29
Ajutiselt on sisselogimine peatatud
Isiksuse testid
   
Suur juhtimise ja parkimise test
Saate teada, kas käitute juhtides tüüpiliselt mehelikult või naiselikult ning hinnangus öeldakse teile, miks see nii on.


Sõidate külateel hämaral talvepäeval ning äkki hakkab uduvihma tibutama. Mida teete?

Lülitate klaasipuhastid sisse niipea, kui esimene tilk langeb tuuleklaasile, ning sätite need suurimale sagedusele. Eelkõige on teil vaja selget vaatevälja, eriti siis, kui sajab.
Lülitate klaasipuhastajad sisse ja vahetate nende sagedust seni, kuni see vastab aknale langevale veehulgale.
Ootate, kuni vihma hulk tuuleklaasil vastab klaasipuhastajate kiirusele ja lülitate need siis sisse.


Pärast kurnavat tööpäeva jõuate koju ja teil ei vea: kõik parkimiskohad teie tänaval ja kõrvaltänavatel on hõivatud. Mida teete?

Sõidate veidi aega ümber kvartali. Pealegi tuleb raadiost parajasti hea lugu. Kui te ikka veel ei leia kohta, pargite kõnniteele, lootes, et liikluspolitseinik sealt öösel mööda ei jaluta.
Olete näljane ja väsinud ja tahate võimalikult kiiresti koju jõuda, kuid ei taha parkimiskohta otsida. Peatate auto pargitud autode kõrval ja loete ajalehte, kuni keegi ära sõidab.
Teie arvates tuleks paralleelne parkimine üldse ära keelata. Seepärast võite vajadusel parkida pool kilomeetrit kodust eemal avalikus parklas, sest teate, et seal on alati piisavalt ruumi.


Sõidate omapead külla sõpradele, kes hiljuti kolisid. Mida teete, kui taipate, et olete teelt eksinud?

Kuna olete üksi, ei saa te kuidagi samaaegselt sõita ja kaarti lugeda. Ja nagunii ei suudaks te piisavalt kiiresti kaardilt oma asukohta leida. Otsite möödujaid ja küsite neilt teed - kohalikud tunnevad ümbruskonda kindlasti paremini kui teie.
Niipea kui võimalik sõidate tee äärde, peatate auto ja uurite kaardilt, kus te valesti ära pöörasite. Eelkõige tahate jõuda võimalikult kiiresti sõprade juurde ega taha raisata väärtuslikku aega sihitutele otsingutele.
Selle asemel, et kelleltki teed küsida, järgite oma instinkti ja sõidate suunas, mis on teie arvates õige. Varem või hiljem leiate õige tee. See on teil ju alati õnnestunud ja pealegi on paak peaaegu täis.


Sõidate supermarketisse, kuid parkla on täis. Tee ääres leiate vaba koha ja pargite tagurdades sinna. Mis juhtub?

Teie auto on kõnnitee äärest kaugel, kuid kuna tahate osta vaid pätsi leiba, ei hooli te sellest. Jõuate ju imeruttu tagasi.
Teie auto on pargitud täiuslikule kaugusele äärekivist - nagu alati
Kolmandal katsel mahute parkimiskohale ning peate paar korda tagurpidi ja edaspidi sõitma, kuni auto on korralikult pargitud. Otsustate, et järgmisel korral ootate, kuni parklas koht vabaneb.


Kuidas te tavaliselt käitute, istudes sõitjana eesistmel?

Lasete teisel inimesel juhtida ega kommenteeri tema sõidustiili. Kui ta palub teil õiget teed otsida, loete kaarti hästi ja otsite järgmist ristmikku. Peale selle te aga ei sekku.
Jagate korraldusi nagu "Pööra vasakule - võta kiirus maha - vaheta käiku - jälgi eessõitvat autot - kas sa näed seal jalakäijat?", sest olete närvis, kui ei saa ise juhtida. Pealegi te ei tea, kas juht reageerib sama hästi ja kiiresti nagu teie.
Tunnete kerget ebamugavust, sest te ise sõidaksite palju ettevaatlikumalt, ning kardate, et juht ei suuda võimalikule ohule piisavalt kiiresti reageerida. Seepärast hoiatate teda paar korda, et ta ei sõidaks nii kiiresti ja hoiaks suuremat pikivahet.


Jalutate koeraga, kui keegi küsib teilt teed lähima arstikabineti juurde. Kuidas seda kirjeldate?

Kuigi olete kabineti silti paar korda märganud ja teil on meeles arsti nimi, ei suuda te öelda, mis tänaval see asub. Kuid te ei taha olla ebaviisakas ja viipate käega umbes selles suunas, kust äsja tulite ja ütlete vabandava naeratusega: "Minu arvates on see sealpool, aga te peaksite vist bussiga minema, see on liiga kaugel selleks, et jala minna."
Seletate teed nii, nagu mäletate. "Sinnapoole, siis pöörake paremale... või oli see vasakule? Igatahes nurga peal te näete kingapoodi ja sellele tänavale peategi pöörama. Ja umbes viie maja pärast tuleb Itaalia restoran, mis oli vanasti Kebab House, aga see ei ole veel see, kabinet on pärast järgmist ristmikku teisel pool tänaval."
Mõtlete veidi järele ning siis selgitate lühimat teed kabinetini täpselt ja üksikasjalikult: "Minge umbes kolmsada meetrit mööda Pikka tänavat lõunasse, siis pöörake paremale Mäe tänavale. Kolmanda valgusfoori all minge üle tänava ja veel viiskümmend meetrit edasi. Seal ongi kabinet


Sõidate kiirteel oma partneriga (tema juhib) ja räägite oma lärmakast naabrist, samas kui raadiost tuleb Madonna viimane laul. Natuke enne järgmist mahasõitu palub teie partner teil kaarti vaadata ja öelda, kus ta peab maha sõitma. Mis teete?

Jätkate juttu, kuid panete raadio kinni, enne kui vaatate korraks kaarti ja seletate teed.
Lõpetate otsekohe jutu, uurite kaua kaarti ning pöörate selle ringi, et õiget teed leida.
Ümisete Madonnaga kaasa - valjusi ja valesti -, haidate pilgu kaardile, kuid seejärel orienteerute liiklusmärkide järgi.


Kujutlege, et olete linnavalitsuse liige ning peate otsustama, milline hakkab välja nägema uue kaubanduskeskuse parkla. MIllise poolt hääletaksite?

Hääletate ruumika planeeringuga parkla poolt, mille parkimiskohad on piisavalt suured seitsmetonniste veoautode jaoks, ning kus te mitte ainult ei saa kergesti esiotsa pidi parkida, vaid võite ka sama lihtsalt välja sõita. Teie arvates võiks ka paar sõidurida juurde teha. Pealegi ei raisata ju teie isiklikku raha.
Hääletate piisava arvuti parkimiskohtade poolt, et kaubanduskeskuse külastajatel oleks võimalikult mugav. Oma kogemustest teate, kui vastikud on tavaliselt võitlused parkimiskohtade pärast laupäevahommikuti. Ja te olete rohkem kui ühes neist kaotajaks jäänud.
Tegelikult teid parkla eriti ei huvitagi. Teil pole parkimisega mingeid probleeme ja need, kellel on, võivad teha oma ostud kusagil mujal. Teid huvitab hoopis rohkem võimalik tulu, mis linnale maksudest laekub.


Tulete pühapäva õhtupoolikul väljasõidult ning märkage oma maja ees vaba parkimiskohta. Kuid see on üsna kitsas. Mida teete?

Pargite ikkagi sinna, ükskõik kui kitsas see koht ka poleks. Kingitus tuleb ju vastu võtta, eriti siis, kui seda lausa kandikul pakutakse. Pigem lepite paari edasi-tagasi manöövriga kui kõnnite jala kaugemale kui hädavajalik.
Teil pole praegu mingit tuju end kitsasse kohta litsuda, nii et pargite parem laiemasse kohta tee teises otasas. Pargite sinna hoolimata sellest, et te peaaegu ei tunnegi oma jalgu uutes nahksaabastes, kui peate lisamaa kõndima.
Tate, et teie kaassõitja jõuab shoki äärele, kui te ei suuda autot kolmandal katsel turvaliselt parkimiskohale manööverdada ja otsustate, et lasete parem temal auto parkida - nii jõuate vähemalt vannituppa rem kui arvasite.


Peate minema kohtumisele linna, kus pole varem käinud. Kohtumine toimub tohutus konverentsikeskuses ja te peate ise sinna sõitma. Kuidas sõiduks valmistute?

Ei valmistugi. Teate, et kohtumine toimub linnast lõunas ning olete kindel, et konverentsikeskusele viitavaid märke on palju. See on ju hästituntud koht linnast väljas.
Uurite enne reisi hoolikalt kaarti ja püüate tee meelde jätta. Sõidu ajal on teil kaart esiistmel käepärast, et saaksite häda korral seda kiiresti vaadata.
Palute kellelgi teed seletada ja kirjutate üles kõik ristteed, kust peate ära pöörama. Või prindite Internetist välja üksikasjaliku kirjelduse ja sõidate rangelt selle järgi ka siis, kui liiklusmärgid osutavad mujale.


Hilja öösel lähenete ristmikule. Välismaa auto juba ootab punase tule all, suunatuli sisse lülitatud. Rohelist noolt, mis lubab autodel paremale pöörata, on pimedas vaevu näha. On selge, et teise auto juht seda ei näe. Mida teete?

Pidurdate ja jääte teise auto taha seisma. Kui see ei liigu, annate korra signaali ja püüate juhi tähelepanu rohelisele noolele pöörata.
Sõidate edasi, reastute vabale vasakule sõidurajale, möödute ootavast autost ja osutate sõrmega meelekohale, et näidata teisele juhile, mida te tema sõiduoskusest arvate.
Peatute ootava auto taga ja ootate, kuni foorituli läheb roheliseks. Esiteks pole teil kiire, teiseks on sarnaseid asju ka teiega juhtunud ja kolmandaks pole te ei liikluse reguleerija ega õpetaja.


Tahate tööle sõita, kuid taipate, et teie ees on auto pargitud teie autole nii lähedale, et teil on raske oma autot kätte saada. Kuidas manööverdate, et autot võimalikult kiiresti parkimiskohalt välja saada?

Keerate rooli kõnnitee ääre poole põhja ja tagurdate nii kaugele kui võimalik, vaadates tahavaate- ja külje-peeglitest vahemaad tagumise autoga. Siis keerate rooli teisele poole põhja ja sõidate edaspidi. Nii saate sujuvalt parkimiskohalt välja.
Tagurdate otse võimalikult kaugele. Alles siis pöörate rooli tänava poole ja sõidate võimalikult kaugele ette. Siis pöörate rooli kõnnitee poole põhja ja tagurdate. Avate korraks ukse või lähete autost välja, et uurida vahemaad tagumise autoga. Viimaks manööverdate parkimiskohalt välja.
Tagurdate, kuni põrkate vastu tagumist autot. Edaspidi sõites teete sama. Nii kasutate ruumi kõige efektiivsemalt. Ja ärgu teiste autode omanikud virisegu, sest nad ise ju parkisid teid kinni.


Olete Prantsusmaal, teel kuurorti puhkama ning sõidate eredas päikesepaistes külateel. Teie kaassõitja on esiistmel kaardi kohale magama jäänud ning pärast mitmeid ümbersõite olete kaotanud orientatsiooni ega pole kindel, kas sõidate ikka veel õiges suunas. Mida teete?

Orienteerute vaevata päikese järgi ning teate otsekohe, et suundute endiselt lõunasse. Nii et vähemalt peasuund on õige.
Sõidate järgmise liiklusmärgini, püüdes meenutada järgmise suurlinna nime. Kui see ei õnnestu, püüate orienteeruda päikese järgi ning mõningate raskustega see õnnestubki.
Ka maailma parima tahtmise juures te ei tea, kuhu sõidate ja - kerge kahetsusega - äratate oma kaassõitja ja palute temalt abi.


Sõidate kiirteel ja kuulete raadiost, et viisteist minutit teist eespool on liiklusummik. Võite kasutada järgmist mahasõitu ja sõita mööda käänulist külateed koju. Mida teete?

Teil on hea meel, et veel enne mahasõitu on teeninduspiirkond. Autot on vaja tankida ja te olete veidi näljane, nii et otsustate olukorda võimalikult hästi kasutada, natuke süüa ja puhata ajal, mil teised ummikus ootavad.
Lahkute kiirteelt ja sõidate külateele. Võttes kurve suure kiirusega, jõuate koju peaaegu sama kiiresti kui mööda kiirteed.
Kaalute võimalusi hoolikalt. Teile ei meeldi mööda külateid sõita ja ilmselt otsustate jääda kiirteele, lootes, et ummik laheneb varsti ja te ei pea kuigi kaua ootama.


Sõidate tihedas liikluses kahesuunalisel teel otse läbi linna. Teie kolleeg, kelle tahate jaamas maha panna, räägib teile ägedalt oma probleemidest ülemusega ja palub teilt nõuannet. Mida teete?

Ütlete kolleegile, et peate praegu keskenduma liiklusele ega saa talle piisavalt tähelepanu pöörata. Pakute, et helistate talle õhtul ja annate nõu.
Hoiate eessõitva autoga suuremat pikivahet ja sõidate veidi aeglasemalt, sest saate kolleegi probleemi paremini arutada, kui aegajalt tema poole vaatate. Kuigi ta on teie sõber, ei taha te tema pärast liiklusõnnetusse sattuda.
Sõidate samamoodi edasi ning suudate samal ajal keskenduda nii liiklusele kui ka kolleegi probleemile. Annate talle head nõu, karjudes aegajalt teiste juhtide peale, kes vahetavad pidevalt sõiduridu, et kiiremini edasi jõuda.



Lahenda veel teste